Στα άκρα κινδυνεύει να φτάσει η κατάσταση με την κακοποίηση σκυλιών στο Ηράκλειο. Την Κυριακή 4/3 στο πάρκο Γεωργιάδη, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, ένας γονιός που πήγε βόλτα με το παιδί του τράβηξε πιστόλι όταν είδε νεαρούς να έχουν αφήσει ελεύθερα πιτ μπουλ, ενώ χθες το πρωί ένας 57χρονος αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία, πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο.

Το πρώτο περιστατικό συνέβει το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν τρείς νεαροί πήγαν στο πάρκο Γεωργιάδη κρατώντας σκυλιά πιτ μπουλ, από τα οποία, όπως γράφει το adespoto.gr, είχαν κόψει αυτιά και ουρές,κάτι που απαγορεύεται απο τον Νόμο περι κακοποίησης ζώων συντροφιάς.

Μπροστά στα μάτια αρκετών πολιτών που ήταν στο πάρκο, άφησαν ελεύθερα τα πτι μπουλ προκειμένου να επιτεθούν σε κάποια αδέσποτα σκυλιά.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν βγαλμένες από ταινία θρίλερ. Οι πολίτες,μεταξύ των οποίων και γονείς με παιδιά, έβλεπαν τα πιτ μπουλ, αγριεμένα, να αποδύονται σε ανελέητο κυνηγητό με τα άλλα αδέσποτα σκυλιά.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή είδαν έναν γονέα να βγάζει ένα πιστόλι και να φωνάζει στους νεαρούς, οι οποίοι στην θέα του όπλου μάζεψαν τα πτι μπουλ και έφυγαν.

Όπως είπε στο Flashnews.gr το μέλος της ΜΚΟ Ζωοφόρος κα Χουστουλάκη, ένας πολίτης που ήταν εκεί με την οικογένειά του, της τηλεφώνησε και πήγαν στο πάρκο, αλλά ήδη οι πρωταγωνιστές της απαράδεκτης κατάστασης είχαν φύγει.

«Δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και φαίνεται πως κάποιοι βγάζουν τα απωθημένα και τα προβλήματά τους, στα αδύναμα ζώα» επεσήμανε η κα Χουστουλάκη.

Εν ψυχρώ εκτέλεση σκύλου

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρα 5/3 στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καταγγέλθηκε περιστατικό θανάτωσης σκύλου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκαλανίου του Δήμου Ηρακλείου, από 57χρονο Ηρακλειώτη.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 57χρονος,ο οποίος είναι αστυνομικός εν αποστρατεία πυροβόλησε με αγνώστου τύπου πυροβόλο όπλο και θανάτωσε αδέσποτο σκύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται το περιστατικό, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook