Ένα μάλλον ασυνήθιστο -για τα δυτικά δεδομένα- ζήτημα προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Αίγυπτο, αλλά και την παραίτηση ενός σαλαφιστή βουλευτή.

Ο Ανουάρ αλ Μπαλκίμι υποβλήθηκε σε ρινοπλαστική, προκειμένου να διορθώσει την άσχημη μύτη του, όμως κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το ισλαμιστικό δόγμα του κόμματός του, το οποίο στις πρώτες ελεύθερες εκλογές της μετά-Μουμπάρακ εποχής, ήλθε δεύτερο.

Ο ίδιος προσπάθησε να κρύψει το γεγονός, λέγοντας ότι «έδεσε» τη μύτη του, επειδή έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και απόπειρας ληστείας, ενώ οδηγούσε από το Κάιρο στην Αλεξάνδρεια.

Aρχικά ακόμα και το κόμμα του υιοθέτησε την εκδοχή του, στηρίζοντας τον βουλευτή, θέτοντας και πάλι το θέμα της ασφάλειας στην Αίγυπτο.

Στη συνέχεια όμως άρχισαν να δημιουργούνται ερωτήματα για το γεγονός ότι o βουλευτής επέμενε να φύγει από το νοσοκομείο αμέσως μετά την επέμβαση.

Όμως η αλήθεια δεν άργησε τελικά να φανερωθεί και ο επικεφαλής του κόμματος τού ζήτησε να παραιτηθεί ή αλλιώς θα αποφάσιζε την παραίτησή του η Εθνοσυνέλευση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο βουλευτής αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook