Τους επικεφαλείς των διοικήσεων των μεγάλων ελληνικών τραπεζών έχει καλέσει εκτάκτως για απόψε στις 19.30 σε συνάντηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αντικείμενο – τί άλλο; – την πορεία της διαδικασίας του κουρέματος των ομολόγων.

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για συμμετοχή της τάξης του 75% με 80% ήδη, σε μία εξέλιξη που, εφόσον δεν υπάρξει εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού στη διάρκεια της διαδικασίας, αναμένεται να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC\’s) ώστε η συμμετοχή να φτάσει στο 90% με υποχρεωτική ένταξη και των απρόθυμων.

Ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να συζητήσει με τους επικεφαλής των τραπεζών το θέμα που έχει προκύψει με την εξαίρεση από το κούρεμα των ομολόγων που έχουν δοθεί σε ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, η ΕΑΣ και ο ΟΑΣΑ, η αξία των οποίων φτάνει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ και των οποίων η εξαίρεση υπαγωγής στη ρύθμιση αποκαλύφθηκε την Κυριακή από το Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες από τις τράπεζες δεν φέρουν αντίρρηση στην υπαγωγή και των συγκεκριμένων δανείων στο PSI, ώστε να μεγαλώσει το ποσοστό συμμετοχής.

Την αισιοδοξία τους, πάντως, για την έκβαση του εγχειρήματος εξέφρασαν νωρίτερα σήμερα τόσο ο Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν όσο και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook