Το θρυλικό βιβλίο \”100 Χρόνια Μοναξιά\”, που έχει πωλήσει πάνω από 30 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, μπαίνει από σήμερα στην ψηφιακή εποχή, καθώς διατίθεται πλέον στον ίντερνετ και η ηλεκτρονική του έκδοση, \”δώρο\” για τα 85 γενέθλια του νομπελίστα συγγραφέα του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες.

Η έκδοση του e-book εντάσσεται στις φετινές εκδηλώσεις προς τιμή του συγγραφέα, γνωστού και ως \”Γκάμπο\”, αφού φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το βιβλίο \”Εκατό Χρόνια Μοναξιά\”, μια ιστορική και λογοτεχνική τοιχογραφία, αφηγείται το πεπρωμένο μιας οικογένειας στο Μακόντο, ένα φανταστικό χωριό της Καραϊβικής, τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Η ηλεκτρονική έκδοση θα διατεθεί από την ισπανική εταιρία Leer-e και τον ιταλικό οίκο Mondadori. Πρόκειται για την τέταρτη ηλεκτρονική έκδοση έργου του Μάρκες, μετά από αυτές του βιβλίου \”Η είδηση μιας απαγωγής\”, μιας συλλογή διηγημάτων του καθώς και του βιβλίου \”Ζω για να τη διηγούμαι\”, της αυτοβιογραφίας του.

Γεννημένος την 6η Μαρτίου 1927 στην Αρακατάκα, μια περιοχή στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έζησε στο Μεξικό για δεκαετίες, καθώς και για αρκετά χρόνια στην Ισπανία.

Εξασθενημένος από τον καρκίνο, ο συγγραφέας τα τελευταία χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει νέο έργο μετά το μυθιστόρημα \”Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου\” (2004).

Ο συγγραφέας, οι δημόσιες εμφανίσεις του οποίου είναι ήδη σπάνιες, \”είναι λίγο κακόκεφος\”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεση επαφή μαζί του.

Σήμερα προγραμματίζεται, όπως κάθε χρόνο, μια γιορτή προς τιμή του συγγραφέα στην Αρακατάκα, την οποία διοργανώνει το ίδρυμα \”Το Μακόντο που ονειρευόμαστε\”, που προωθεί τον τουρισμό στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook