Ως μια λύση ανάγκης, που πηγάζει από το ειδικό βάρος της συγκυρίας του «λουκέτου» στα σφαγεία Χανίων, αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας για την διαχείρησή της.
Οι κτηνοτρόφοι εκτιμούν, με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου κου Βενετάκη στο FlashNews.gr ότι η πρόταση για την σύσταση Α.Ε. ήταν πρόχειρη και εμπνεύστηκε από την πίεση της τελευταίας τους κινητοποίησης στο Δημαρχείο Χανίων.
Το σίγουρο είναι ότι εξετάζουν με προσοχή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και επιφυλλάσονται να την προσεγγίσουν με… νομική ωριμότητα.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλούν απόψε το βράδυ 27/2 επαναληπτική γενική συνέλευση, που θα είναι ταυτόχρονα και ιδρυτική συνέλευση για τη σύσταση συνεταιρισμού από τα μέλη του Συλλόγου Κτηνοτρόφων.
Το τοπίο είναι ακόμη θολό, και οι απαιτούμενες διευκρινήσεις, αναμένεται να αναζητηθούν απόψε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
Η κυρίαρχη αγωνία, πάντως τόσο των κτηνοτρόφων όσο και της Δημοτικής Αρχής των Χανίων, είναι να λειτουργήσει ομαλά η αγορά κρέατος κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook