Προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη καταβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως επισημαίνει, απαντώντας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Το Υπουργείο σχετικά με την προκήρυξη συμπληρωματικών κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις και την ενίσχυση των Α.Τ. Αερολιμένα και Χερσονήσου επισημαίνει ότι το ζήτημα της στελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών, αντιμετωπίζεται, σήμερα μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει η συνολική δύναμη του Σώματος, η οποία είναι ελλειμματική, με ορθολογική της κατανομής αυτής, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ καταβάλλονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των περιφερειακών Υπηρεσιών, με ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανταποκρίνονται με επάρκεια στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

«Η παροχή των υπηρεσιών ελέγχου ασφάλειας, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των κρατικών αερολιμένων, μεταξύ των οποίων και αυτού του Ηρακλείου, πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο διατίθεται εκεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας. Κάθε χρόνο, από την αρμόδια Δ/νση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ εκπονούνται πίνακες, στους οποίους αναγράφεται ο αριθμός του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται προς κάλυψη εποχιακών αναγκών των Υπηρεσιών Αστυνόμευσης των αεροδρομίων της χώρας και των υφιστάμενων τουριστικών περιοχών, όπως θα πραγματοποιηθεί και το τρέχον έτος.

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη στελέχωση των Υπηρεσιών, το 2011, κατά τις έκτακτες και συμπληρωματικές μεταθέσεις, καθώς και τις λοιπές τοποθετήσεις και μετακινήσεις προσωπικού, ενισχύθηκαν η εν λόγω Αστυνομική Δ/νση με 18 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών, καθώς και με έναν ειδικό φρουρό.

Επιπρόσθετα, προς κάλυψη εποχιακών αναγκών Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων χώρας, κατά τη θερινή περίοδο του παρελθόντα έτους, το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου ενισχύθηκε συνολικά με 55 αστυνομικούς και 3ετείς δόκιμους αστυφύλακες και προς κάλυψη εποχιακών αναγκών τουριστικών περιοχών, η Α.Δ. Ηρακλείου ενισχύθηκε με 30 συνολικά 3ετείς δόκιμους αστυφύλακες.

Επίσης, το Αρχηγείο εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες και έχοντας ως στόχο την επίτευξη, όσο το δυνατόν καλύτερης αστυνόμευσης σε όλους τους νομούς της χώρας, προκήρυξε ετήσιες τακτικές μεταθέσεις έτους 2012, προς πλήρωση 6 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών κατώτερων βαθμών και 1 θέσης ειδικού φρουρού για την Α.Δ. Ηρακλείου, καθώς και 2 θέσεις ειδικών φρουρών για το ΤΑΕ Μεσσαράς, οι οποίες θα πληρωθούν μέχρι την 31/8/2012.

«Ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων αξιωματικών, που πρόκειται να καλυφθούν με τις τακτικές μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) έτους 2012, θα αποφασιστεί από το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων, μετά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις», καταλήγει η σχετική απάντηση του Υπουργείου στον κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook