Ο κύβος ερρίφθη από τα μέλη της επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής τα οποία αποφάσισαν να αποστείλουν την υπόθεση του ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου στην δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η επιτροπή ολοκλήρωσε το σχετικό πόρισμα το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος κατά την σύνταξη του «πόθεν έσχες» με ειδική αναφορά στο γεγονός ότι «παρέλειψε» να αναφέρει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα του Λονδίνου όπου και  κατέληξε.

 Η συγκεκριμένη έκθεση θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, ο οποίος και θα ξεκινήσει νέα έρευνα ώστε να διαπιστωθεί από πού προέρχεται το 1 εκατομμύριο δολάρια, ποιο είναι το «παρελθόν» του αδήλωτου τραπεζικού λογαριασμού στο Λονδίνο και αν το ποσό κατευθύνθηκε για αγορά ποσοστού πλοίου ή πρόκειται για «πλοίο φάντασμα».

Πέραν τούτων, οι ορκωτοί ελεγκτές παρουσίασαν στα μέλη της επιτροπής τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην περίφημη λίστα του υπουργείου Οικονομικών η οποία περιλαμβάνει περίπου 30 πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι πρώτοι έλεγχοι σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις δείχνουν ότι δεν προκύπτει παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας. Δηλαδή όλες οι τραπεζικές κινήσεις είναι καταγεγραμμένες στα «πόθεν έσχες» ενώ τα ποσά που εξάγονται «δικαιολογούνται» από την περιουσιακή κατάσταση τω ν «εξαγωγέων».

Εντός της εβδομάδας οι ελεγκτές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησαν και στα υπόλοιπα πρόσωπα της σχετικής λίστας.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook