Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επέκρινε σήμερα τη ρητορική του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιμένει να χαρακτηρίζει «εχθρούς» τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

«Εξεπλάγην όταν το εκστόμισε την πρώτη φορά, χαρακτηρίζοντάς τους εχθρούς», πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, στις οποίες επεκράτησε ο Πούτιν, τονίζει ο Γκορμπατσόφ σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Ηχώ της Μόσχας».

Σε μία επιθετικού πνεύματος ομιλία του ενώπιον ενός πλήθους χιλιάδων οπαδών του στη Μόσχα, στις 23 Φεβρουαρίου ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τις εκλογές ως «μία μάχη για τη Ρωσία» και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μην προδώσουν την πατρίδα τους».

Ο Γκορμπατσόφ καυτηρίασε επίσης και τις δηλώσεις του Πούτιν που ακολούθησαν την εκλογή του, στις οποίες αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο κίνημα αμφισβήτησής του, που έχει αυξηθεί πολύ το τελευταίο τρίμηνο.

«Οι ψηφοφόροι γνωρίζουν να κάνουν τον διαχωρισμό ανάμεσα στην επιθυμία για ανανέωση και τις πολιτικές προβοκάτσιες, που στόχο έχουν να καταστρέψουν το κράτος μας και να σφετεριστούν την εξουσία», είχε δηλώσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Κάνοντας τέτοιου είδους δηλώσεις, ο Πούτιν εξευτελίζει όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, τόνισε ο Γκορμπατσόφ, καλώντας τις ρωσικές αρχές να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook