Σε αεροσκάφος C-160 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας επιβιβάστηκαν οκτώ Έλληνες και έντεκα Κύπριοι που είχαν αποκλειστεί σε απομακρυσμένη περιοχή της Σαχάρας, στα νότια της Βεγγάζης. Το αεροσκάφος κατευθύνεται στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων, που αφορά και σε Γερμανούς αλλά και σε άλλους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, συντονίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Το απόγευμα ένα από τα C-160 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ναφοόρα της Λιβύης.

Οι οκτώ Έλληνες και οι έντεκα Κύπριοι εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Τζάλου της Λιβύης.

Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.