«Στα χέρια μας είναι η τύχη της χώρας και δεν θα αφήσουμε να πάνε όλα χαμένα», δήλωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Ο διοικητής της ΤτΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις στην οικονομία και την υπέρβαση της κρίσης χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Με την ολοκλήρωση του PSI ανοίγει μία νέα σελίδα για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος και υπογράμμισε ότι πρέπει να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Ασφαλώς το κλίμα είναι αρνητικό ακόμη, αλλά εναπόκειται σε μας να το αλλάξουμε.

Στα χέρια μας είναι η τύχη της χώρας και δεν θα αφήσουμε να πάνε όλα χαμένα», σημείωσε με έμφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

Ο στόχος
«Στόχος και επιδίωξη είναι να έχουμε όσο το δυνατό υψηλότερη συμμετοχή», ανέφερε μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε: Η υψηλή συμμετοχή θα διασφαλίσει την επιτυχή υλοποίηση του PSI. Από εκεί και πέρα επειδή το ζήτημα είναι αρκετά σύνθετο και έχει πολλές νομικές πτυχές, εκείνο που έχει σημασία και πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι να αξιολογήσουν όλοι όσοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις, ότι αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή προσφορά», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα και στέλνοντας σαφές μήνυμα στους άμεσα ενδιαφερόμενους πως: «Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη προσφορά, η οποία θα είναι καλύτερη από αυτήν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook