Στη Δαμασκό φτάνει την Τετάρτη η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Έιμος, προκειμένου να ζητήσει από την συριακή κυβέρνηση να επιστρέψει την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στις πόλεις που πλήττονται από τις επιθέσεις των συριακών δυνάμεων.

Η Β.Έιμος θα πραγματοποιήσει συνομιλίες στη Δαμασκό, την ώρα που η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού παραμένει αποκλεισμένη από τη Χομς.

Οι συριακές Αρχές δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε οχήματα του Ερυθρού Σταυρού να εισέλθουν στην Χομς, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η Β.Έιμος δήλωσε ότι στόχος της είναι να καλέσει όλες τις πλευρές «να επιτρέψουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων στις ανθρωπιστικές οργανώσεις αρωγής, ώστε να μπορούν να απομακρύνουν τους τραυματίες και να παραδώσουν βασικές προμήθειες».

Η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι -κυρίως γυναίκες και παιδιά από τη Χομς και τα περίχωρά της- έχουν περάσει τα σύνορα με τον Λίβανο, προκειμένου να ξεφύγουν από τη βία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «σπαραξικάρδια» την κατάσταση των αμάχων στη Χομς.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι μία στρατιωτική επέμβαση θα είναι πολύ δυσκολότερη από αυτή που επιχειρήθηκε στη Λιβύη, τόσο διπλωματικά (στο θέμα της Λιβύης υπήρχε και συμφωνία του Συμβουλίου Ασφαλείας) αλλά και στρατιωτικά.

Η μονομερής στρατιωτική επέμβαση θα ήταν λανθασμένη, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δαμασκό αναμένεται να φτάσει στις 10 Μαρτίου και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook