Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο συναυλιών που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Οι «τρεις συναυλίες για το τέλος του χειμώνα… με την ελπίδα της άνοιξης», πραγματοποιήθηκαν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την 1η, 2η και 3η Μαρτίου 2012, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Στην άψογη διοργάνωση και στην εξαιρετική ενημέρωση ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν να ενισχύσουν το Μουσείο Καζαντζάκη και να τιμήσουν με την παρουσία τους τους καλλιτέχνες και το όλο εγχείρημα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα την πρώτη μέρα (Πέμπτη, 1 Μαρτίου), ίσως αποθάρρυναν πολλούς, τελικά όμως μάλλον η ελπίδα της άνοιξης ανιχνεύθηκε.

Το πρόγραμμα των συναυλιών ήταν αρκετά τολμηρό, με την έννοια ότι δεν επελέγη κάτι εύκολο, ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Αντιθέτως, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις συναυλίες αρκετά δύσκολες. Με μοναδικό και αυστηρό κριτήριο την υψηλή ποιότητα, πραγματοποιήθηκε τελικά ένα μικρό χειμερινό φεστιβάλ, στο οποίο οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, χαρίζοντας στιγμές αληθινής συγκίνησης και ουσιαστικής επικοινωνίας με το κοινό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτές τις δύσκολες μέρες, να εξέρχεται κανείς του εαυτού του και του μικρόκοσμού του, και να συμμετέχει ενεργά σε ένα ευρύτερο σύνολο. Το αληθινό κέρδος αυτών των συναυλιών, πέρα από τη χαρά της μουσικής, ήταν και η χαρά της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό. Είθε να υπάρξει συνέχεια και είθε να καθιερωθεί ένας τέτοιος κύκλος συναυλιών κάθε χρόνο… «για το τέλος του χειμώνα… με την ελπίδα της άνοιξης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook