Με δειλά βήματα επανέρχεται η αισιοδοξία για την κατάληξη του ελληνικού PSI μετά και την επιβεβαίωση συμμετοχής των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών στη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και τις θετικές εκτιμήσεις του Rehn για το αποτέλεσμα. Ακόμη, το «ναι» στο PSI έχουν πει, μέχρι στιγμής, και οι SocGen, UniCredit και Assicurazioni Generali καθώς και περίπου οκτώ συνταξιοδοτικά ταμεία.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ανακάμπτει σήμερα από το 1,3110 που έκλεισε χθες αν και οι κινήσεις στις αγορές γενικότερα είναι μετρημένες μετά και τις χθεσινές ρευστοποιήσεις. Μικρές πιέσεις πρόσφερε η ανακοίνωση για τις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία, οι οποίες σημείωσαν απρόσμενη πτώση τον Ιανουάριο -2,7% από άνοδο 1,6% τον Δεκέμβρη και με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση 0,6%. Σε σχέση με πέρυσι, οι εργοστασιακές παραγγελίες έχουν υποχωρήσει 4,9%.

Η επόμενη σημαντική ανακοίνωση αφορά στις ΗΠΑ και τη μεταβολή των θέσεων απασχόλησης ιδιωτικού τομέα ADP. Οι επενδυτές, σύμφωνα με το μεσημεριανό σχόλιο αγοράς της FXCM, περιμένουν αύξηση των θέσεων κατά 205.000 τον Φεβρουάριο από 170.000 τον προηγούμενο μήνα. Μια θετική μέτρηση θα μπορούσε να εντείνει το short covering, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, μια χειρότερη μέτρηση είναι πιθανό να επιτείνει τις ρευστοποιήσεις στις επενδύσεις ρίσκου.

Το νόμισμα που ξεχώρισε το πρωί είναι το δολάριο Νέας Ζηλανδίας που συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του USD με πορεία προς το 0,8200. Το ευρώ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται γύρω από τα 106,00 γιεν. Το δολάριο Αυστραλίας ανακάμπτει παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης το δ’ τρίμηνο στο 0,4% από το 0,8%.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook