Ένας χριστιανός σκοτώθηκε από επίθεση ενόπλου που επιβιβάστηκε σε τρένο στη νότια Αίγυπτο και άνοιξε πυρ. Άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν. Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος ανακάλεσε στο Κάιρο τον πρέσβη της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις μετά τις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου Ιστ\’ που ζήτησε από τις κυβερνήσεις των μουσουλμανικών χωρών να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς στο έδαφός τους.

Ο ένοπλος, ο οποίος επιβιβάστηκε στο τρένο στην πόλη Σαμαλούτ, συνελήφθη από τις Αρχές.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε έξω από εκκλησία κοπτών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 χριστιανοί και να τραυματιστούν άλλοι 100.

Οι δηλώσεις του Βατικανού «αφορούν ζητήματα της Αιγύπτου» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που πρόσθεσε ότι η χώρα τις θεωρεί «απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά της ζητήματα».

Πρόσθεσε πάντως ότι το Κάιρο είναι πρόθυμο να επικοινωνήσει με το Βατικανό «μετά τα σχόλια [του Βατικανού] σχετικά με το τρομοκρατικό περιστατικό στην Αλεξάνδρεια».

Οι αιγυπτιακές Αρχές είχαν αποδώσει την επίθεση κατά των Κοπτών (που ανέρχονται στο 10% του πληθυσμού) σε ξένα στοιχεία.

Τη Δευτέρα, ο Πάπας Βενέδικτος, με αφορμή κύμα επιθέσεων κατά εκκλησιών στο Ιράκ, την Αίγυπτο και τη Νιγηρία, καταδίκασε τις επιθέσεις ενώ ζήτησε από τις κυβερνήσεις περισσότερα μέτρα ασφάλειας των θρησκευτικών μειονοτήτων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook