Η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Μάκη Βορίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους καθυστέρησης της ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» κι ως εκ τούτου της σύστασης και λειτουργίας της ίδιας της εταιρείας που καλείται να υλοποιήσει ένα έργο τόσο καθοριστικής σημασίας και συμβολής στην ανάπτυξη της Κρήτης.

Η κυρία Κουρουπάκη σημειώνει στην ερώτησή της ότι οι πολίτες της Κρήτης έχουν υποδεχτεί πολλές φορές -με αισθήματα χαράς – την είδηση «ίδρυσης» της εταιρείας και άλλες τόσες οι εκπρόσωποί τους στο Κοινοβούλιο έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα αλλά η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί αλλά στην ουσία δεν προκύπτει αυτή καθεαυτή η ύπαρξή της με δεδομένη την απουσία Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, απευθυνόμενη στον Υπουργό τονίζει «σε τελευταία επικοινωνία μας, Κύριε Υπουργέ, με έχετε διαβεβαιώσει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κρήτης ΑΕ» έχει συσταθεί με καθόλα αξιοκρατικά κριτήρια, είναι έτοιμο και πρόκειται να ανακοινωθεί. Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός χρόνος τρέχει, η ανακοίνωση δεν έγινε ποτέ και η δυσπιστία πια περισσεύει».

Εν τω μεταξύ με αφορμή την Παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κα Ευαγγελία Κουρουπάκη, σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής :

΅\”Επειδή τα στερεότυπα των φύλων παραμένουν αναλλοίωτα στις περισσότερες κοινωνίες παρόλους τους αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι γυναίκες, σήμερα που τιμούμε τις ιστορικές κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος προκύπτει ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους αυτών των αγώνων.

Οι γυναίκες έχουν αποδείξει και εξακολουθούν να αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αγωνίζονται και να επανακαθορίζουν συνεχώς τη θέση τους στην κοινωνία με αποτέλεσμα να επωφελούνται ισότιμα όλα τα μέλη της αφού τον αγώνα αυτόν τον δίνουν με τα γνωστά χαρακτηριστικά της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, του αλτρουισμού και της αγάπης.

Οι γυναίκες είναι αυτές που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης των κρίσιμων καταστάσεων. Είναι αυτές που μεταδίδουν την ελπίδα, την αισιοδοξία, τη δύναμη και την προοπτική.

Η ελληνική κοινωνία που συγκυριακά βιώνει μία τέτοια κρίση περιμένει και πάλι από τις γυναίκες να είναι οι πρωτοπόροι των αγώνων για την αλλαγή αντιλήψεων και προκαταλήψεων.

Η ενίσχυση των πολιτικών ισότητας των φύλων, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη των στερεοτύπων και στη διασφάλιση της ισόρροπης συμμετοχής γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς.

Το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας παραμένει ο κοινός αγώνας όλων των ανθρώπων για ένα μέλλον ίσων δικαιωμάτων για τον καθένα, ίσων ευκαιριών για όλους, εν τέλει για τη βελτίωση και την ενίσχυση αυτής της ίδιας της δημοκρατίας. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook