Τεχνικά προβλήματα είχαν καταγραφεί στο σύστημα διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση του τρένου στη νότια Πολωνία το σαββατοκύριακο από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των σιδηροδρόμων.

Ένα από τα προβλήματα αυτά αφορούσε έναν διακόπτη, ο οποίος επιτρέπει στα τρένα να αλλάζουν ράγες.

«Γνωρίζω ότι αυτή η βλάβη καταγράφηκε αλλά δεν γνωρίζω αν έπαιξε ρόλο στην καταστροφή», δήλωσε στο δίκτυο ΤVN 24 ο Άνταμ Μλοντάβσκι, αξιωματούχος των Πολωνικών Κρατικών Σιδηροδρόμων (PKP) .
Επιπλέον, μια βλάβη στο σύστημα σηματοδότησης του σιδηροδρόμου καταγράφηκε στη γραμμή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν την πιθανότητα ανθρώπινου και τεχνικού σφάλματος στην έρευνά τους για τα αίτια της μετωπικής σύγκρουσης μιας αμαξοστοιχίας με κατεύθυνση την Βαρσοβία με μια αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την Κρακοβία.

«Η καθεμιά από τις εκδοχές εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανή: το ανθρώπινο σφάλμα ή η τεχνική βλάβη ή και οι δύο παράγοντες», δήλωσε στο TVN 24 ο Ρόμουαλντ Μπασίνσκι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Οι εισαγγελείς αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις βλάβες αργότερα εντός της ημέρας, πρόσθεσε ο Μπασίνκσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook