\”Όχι\” στο κούρεμα των ομολόγων είπε και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των Ταμείων που διάκεινται αρνητικά.

Συγκεκριμένα, επτά από τα εννέα παρόντα μέλη του δ.σ. τάχθηκαν κατά του κουρέματος των ομολόγων και πλέον η σχετική απόφαση της διοίκησης του Ταμείου αναμένεται να είναι αρνητική.

Τα υπόλοιπα πέντε ταμεία που δεν αποδέχτηκαν το κούρεμα των ομολόγων τους είναι το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί κ.λ.π., το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Αντίθετα θετικά ανταποκρίθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια 7 ασφαλιστικών Ταμείων και της ΑΕΔΑΚ: το ΙΚΑ και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ).

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν και σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ταμείου στην οδό Σταδίου, ζητώντας την εξαίρεσή του από το κούρεμα.

Παράλληλα, μέλη του ΠΑΜΕ διέκοψαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΕ και έτσι η διοίκηση του ταμείου δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για τη συμμετοχή του ή μη στο PSI.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη έξι ελληνικές τράπεζες είπαν το \”ναι\” στο κούρεμα. Πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Τ.Τ. και ΑΤΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook