Την επαναλειτουργία του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου στην Κρήτη για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑ.Λ αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, όπως απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευτικών, κ. Έφη Χριστοφιλοπούλου στη σχετική Αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Σκραφνάκη Μαρία. Συγκεκριμένα, η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην Αναφορά της κας Σκραφνάκη έχει ως εξής:

«Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν λύσεις και να αντιμετωπισθούν αδυναμίες του παρελθόντος με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επαναλειτουργία του Εξεταστικού Κέντρου στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα μαθήματα εκείνα για τα οποία εξασφαλίζεται ο αναγκαίος αριθμός εξεταστών και το αδιάβλητο των εξετάσεων. Στην Κρήτη, ο αριθμός των μαθημάτων των οποίων η εξέταση θα καλυφθεί στο εξεταστικό κέντρο του Ηρακλείου θα ανέρχεται περίπου στο 80%.

Ωστόσο, σε ορισμένα μαθήματα ειδικότητας λόγω έλλειψης καθηγητών, κρίνεται αναγκαίο να μετακινηθούν οι μαθητές στο Εξεταστικό Κέντρο στην Αθήνα και στον Πειραιά, αφού το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί με άλλο τρόπο.

Σημειώνεται, ότι αναζητούνται λύσεις από το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. που μετακινούνται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook