Με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών αναμένεται να διακομιστούν την Κυριακή οι σοροί των τεσσάρων Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους όταν σε τροχαίο δυστύχημα στα Μάλγαρα της Ραιδεστού. Οι τέσσερις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους όταν το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Κωνσταντινούπολη έπεσε σε χαράδρα τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο τροχαίο, εκτός από τους τέσσερις Έλληνες, είχε χάσει τη ζωή του και ένας Τούρκος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις Έλληνες και δύο Τούρκοι.

Το πρωί του Σαββάτου οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγιναν οι σχετικές ιατροδικαστικές διατυπώσεις. Έτσι, μετά τις προσπάθειες της προξενικής αρχής και τη συνεργασία των τουρκικών εισαγγελικών και τελωνειακών αρχών ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική και αστυνομική διαδικασία.

Παραμένει και νοσηλεύεται στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων ο Βασίλης Νάρης, ένας από τους τραυματίες του τροχαίου. Ο Παναγιώτης Σοφιανός Πάβλετιτς που επίσης είχε τραυματιστεί, με δική του βούληση, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Η Μαρία Μαριάδη είχε πάρει την Παρασκευή εξιτήριο από το νοσοκομείο των Μαλγάρων.

Στην έκθεση της τουρκικής τροχαίας σχετικά με το συμβάν αναφέρεται ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και έπεσε σε χαράδρα, αφού παρασύρθηκε σε μία απόσταση συνολικού μήκους οκτώ μέτρων.

Οι συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται στην Τουρκία. Σημειώνεται ότι τα έξοδα σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, προσφέρθηκε να τα καλύψει η τουρκική εταιρεία «Metro» στην οποία ανήκει το λεωφορείο.