Προς άμεση υλοποίηση βαίνει η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για ένταξη των Κρητικών Προϊόντων στην κουζίνα των ξενοδοχείων της Κρήτης, αρχής γενομένης από τη φετινή τουριστική περίοδο.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση τουριστικών και παραγωγικών φορέων στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23/02/2012 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αποφασίστηκε η διοργάνωση κατ’ ιδίαν συναντήσεων παραγωγών και τυποποιητών κρητικών προϊόντων με τους υπεύθυνους για τις αγορές προϊόντων των ξενοδοχείων, με στόχο την άμεση σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, είναι αποφασισμένο να βοηθήσει άμεσα και καταλυτικά για να πραγματοποιηθούν οι συνεργασίες αυτές και καλεί τις επιχειρήσεις Κρητικών προϊόντων – παραγωγούς και τυποποιητές – στην πρώτη αυτή Παγκρήτια συνάντηση ώστε να προωθηθούν τα Κρητικά προϊόντα στους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς – μεταποιητές και τον τουρισμό.

Η ημερίδα συνεργασιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου από 10:00 το πρωί μέχρι 14:00 το μεσημέρι, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην οδό Κορωναίου 9 στο Ηράκλειο.
Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά προκαθορισμένα ραντεβού μεταξύ επιχειρηματιών-παραγωγών και στελεχών του ξενοδοχειακού τομέα για να καταγραφεί η προσφορά και η ζήτηση κρητικών προϊόντων και να δρομολογηθούν αντίστοιχες συνεργασίες.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ανακεφαλαιωτική συνεδρία των παρευρισκομένων με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων για τη βελτίωση της σύζευξης των παραγωγικών τομέων και ανάδειξη των προβλημάτων συνεργασίας καθώς και για τη συλλογή προτάσεων για τη μελλοντική επίλυσή τους.

Την ημερίδα υποστηρίζουν: ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, τα Επιμελητήρια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου, το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, η Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης, το Δίκτυο Οινοποιών, και πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής προκειμένου να παρευρεθούν στις συναντήσεις, οι οποίες θα καθοριστούν από το Επιμελητήριο Ηρακλείου μετά από τη διασταύρωση των στοιχείων προσφοράς και ζήτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την Παρασκευή 9/3/2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, επικοινωνώντας με το τμήμα Ανάπτυξης και Στήριξης Επιχειρήσεων. Υπεύθυνοι: Μιχάλης Καθαράκης, 2810 344738, katharak@ebeh.gr, και Πόπη Σμαραγδή 2810 247018 empbmx@ebeh.gr.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα (07 – 03 2012) η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρουσιάζοντας το πρωτότυπο και ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα, ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι « επιχειρούμε να φέρουμε στο ίδιο τραπέζι τον ξενοδόχο με τον παραγωγό ώστε να συνεργαστούν στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία αφενός ν’ αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προωθούμε το τουριστικό μας προϊόν, προσφέροντας στον επισκέπτη προϊόντα που παράγει ο τόπος μας και αφετέρου να δώσουμε στα κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει και στην τοπική αγορά».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλιφιεράκης, μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερες από 20 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και περίπου 80 παραγωγικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Κρήτη και υπολογίζεται ότι το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν 2.000 κατ’ ιδίαν ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Οι προσπάθειες αυτές, γνωρίζουμε καλά, ότι αποδίδουν μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόσθεσε «μας ενδιαφέρει να προλάβουμε τη φετινή τουριστική περίοδο αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερη συνεργασία στο μέλλον.»
Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Θωμάς Φορτετσανάκης δήλωσε ότι «οι νέες συνθήκες μας έδειξαν ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε, πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις και να στηρίξουμε τον τόπο μας με όλες μας τις δυνάμεις»

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Κώστας Φαρσάρης επεσήμανε ότι «η επιτυχία της προσπάθειάς μας δεν θα κριθεί από τον αριθμό των συναντήσεων που θα γίνουν το προσεχές Σάββατο, αλλά από τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών και κυρίως από τον τρόπο που θα διαχειριστούμε τα προβλήματα που θ’ ανακύψουν. Για το λόγο αυτό, θα γίνει η ανακεφαλαιωτική συνάντηση ώστε να εντοπίσουμε τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook