Τις ευχαριστίες του διεμήνυσε προς τον Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ο κινέζος ομόλογός του Wen Jiabao, μέσω επιστολής σε ότι αφορά την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στην απομάκρυνση των Κινέζων συμπατριωτών του από τη Λιβύη

Στην επιστολή εκφράζει μεταξύ άλλων την βαθειά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του Κινεζικού Λαού προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τους τοπικούς φορείς της Κρήτης αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Επίσης αναφέρει ότι, η Ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων τους από τη Λιβύη (σημειώνει ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι) με την έγκριση του σχεδίου για μεταφορά τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης.

Εξαίρει τους πολίτες του «σπουδαίου Ελληνικού Έθνους» για τη συμπαράσταση, τα φιλικά αισθήματα προς τον Κινεζικό λαό, και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που επέδειξαν σε δύσκολους καιρούς.

Τονίζει επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών μέσω Κρήτης και ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τέλος εκφράζει την επιθυμία του να συναντηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook