Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης όλων για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση στην οποία βρίσκεται, έστειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες των Χανίων.

Ο κ. Αβραμόπουλος αργά το απόγευμα ολοκλήρωσε την επίσκεψή του και μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ανθίστανται και αμύνονται στη σκληρή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε με την οικονομική κρίση να βρίσκεται στην κορύφωσή της. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω ότι δεν θα αφήσουμε, δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να επηρεάσει τη λειτουργία, την ετοιμότητα, το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης δήλωσε:

«Ο σκοπός για τον οποίο συγκροτήθηκε αυτή η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρος. Το χρονοδιάγραμμα έχει τεθεί. Οι όποιες βελτιώσεις στη λειτουργία της κατά την κρίση του πρωθυπουργού δεν αλλοιώνουν το βασικό της σκοπό, το χρονοδιάγραμμα και το χαρακτήρα της.

Σε δύο μήνες από τώρα θα έχουμε εκλογές. Όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολιτική ομαλότητα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια για καταστάσεις που θα αναστάτωναν το κλίμα σε μια δύσκολη περίοδο.

Χρειάζεται συνεννόηση, εθνική συνεργασία και σταθερότητα. Οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι, χρειάζεται σύνεση και σωφροσύνη.

Και την ευθύνη αυτή την έχει αναλάβει και η κυβέρνηση και θέλω να πιστεύω όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Νωρίτερα, μιλώντας στο προσωπικό και τα στελέχη της 115 Πτέρυγας Μάχης, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι παρά την οικονομική κρίση και τις περικοπές, δεν θα θιγεί ούτε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά ούτε και το βιοτικό επίπεδο των στελεχών του Στρατεύματος.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μέσα σε πνεύμα αγαστής συνεννόησης και συνεργασίας δίνουμε τη μάχη για να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του.

Συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Αβραμόπουλο στη Λέσχη Αξιωματικών του Πεδίου Βολής Κρήτης \”Αστέρια\”, του παρέδωσε εκ νέου την από 12/12/2011 επιστολή του, με την οποία ζητούσε την παραχώρηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου» στον Δήμο Χανίων.

Επίσης, με υπόμνημά του, ο κ. Σκουλάκης, ζήτησε από τον κ. Υπουργό τη συνδρομή του για την παραχώρηση από το ΤΕΘΑ 1ο Τμήμα, ενός αγροτεμαχίου μη άρτιου και μη οικοδομήσιμου, εμβαδού 432 τ.μ., προκειμένου να γίνει διάνοιξη οδού από το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων μέχρι την Περιφερειακή Οδό Βλητέ (ΚΑΕΚ 501340 205150).

Δείτε εδώ την επιστολή του Δημάρχου για την παραχώρηση του στρατοπέδου

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Υπουργού

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφθασε το πρωί στην 115 Π.Μ., συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους αρχηγούς ΓΕΑ και ΓΕΝ και το διοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Διοικητήριο της μονάδας, όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωσή του για ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους διοικητές της 115 Π.Μ. και του Πεδίου Βολής Κρήτης από τους οποίους δέχτηκε συμβολικά δώρα.

Ακολούθησε αεροπορική ακροβατική επίδειξη από αεροσκάφος F-16, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώνει εντυπωσιασμένος από το θέαμα και τον υψηλό βαθμό εκπαίδευσης των ιπτάμενων.

Την επίδειξη πραγματοποίησε ο σμηναγός της 343 Μοίρας, Γιώργος Ανδρουλάκης Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη το σμηναγό, στον οποίο έδωσε ως δώρο λόγχη, ίδια με αυτή που απονέμεται σε πεζοναύτες και πιλότους και συνέχισε το πρόγραμμά του με επισκέψεις στο πεδίο βολής Κρήτης, στο Ναύσταθμο Κρήτης και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος των επισκέψεών του ο κ. Αβραμόπουλος, ενημερώθηκε «από τους επιτελείς για όλα τα προγράμματα που αφορούν τον εδώ αμυντικό σχηματισμό, αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε για περαιτέρω διεθνή αξιοποίηση της Κρήτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook