Την ανατροπή της χρονιάς πέτυχε η Κέρκυρα στο εξ αναβολής ματς για την 8η αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι «Φαίακες» δεν μάσησαν όταν βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, γύρισαν το ματς και πήραν τη νίκη με 3-2. Καθοριστική η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 από τον Γκράθια, δεν διδάχτηκαν από το προ ολίγων ημερών ματς (όταν το υπέρ τους 4-1 έγινε 4-3) οι φιλοξενούμενοι.

Χάρη, λοιπόν στις εμπνεύσεις του προπονητή τους, το δικό τους τσαμπουκά, τον… ύπνο των Βοιωτών μετά το 2-0 και την απόφαση του διαιτητή Παππά να μην δώσει πέναλτι στην τελευταία φάση του ματς υπέρ του Λεβαδειακού (κάτι που θα συζητηθεί) οι παίκτες της Κέρκυρας πήραν μια μεγάλη νίκη που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη για τη σωτηρία.

«Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός χαμογελά». «Γάντι» ταίριαξε αυτή η ρήση από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης της Κέρκυρας με τον Λεβαδειακό. Όσα πλάνα κι αν είχαν καταστρώσει Γκράθια και Παράσχος πήγαν περίπατο, άλλωστε, τη στιγμή που ο Βέντσελ ανέτρεπε τον Σουμπίνιο και ένα λεπτό αργότερα (στο 4’) ο Βραζιλιάνος άνοιγε το σκορ. Κι αν για τον Έλληνα τεχνικό όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν με αυτήν την εξέλιξη, δεν ίσχυσε το ίδιο και για τον Ισπανό προπονητή των «Φαιάκων» που υποχρεώθηκε από την αρχή να πάει σε «plan b», αφού η ομάδα του χρειαζόταν δύο γκολ προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και δημιούργησαν ευκαιρίες με Γραμμόζη και Γκουστάβο που έπεσαν, όμως, πάνω στον Κυριακίδη που σε καλή μέρα, έδειχνε ανίκητος. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος μπορεί να νικήθηκε από την «άσπρη βούλα», αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις φώναξε «παρών». Οι φιλοξενούμενοι με τους Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου και Πόποβιτς να βγαίνουν στην αντεπίθεση και τον τελευταίο κύριο εκφραστή της επιθετικότητάς τους, απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κροάτη τερματοφύλακα.

Αυτό με τον Θεό και τους ανθρώπους… βρήκε ξανά εφαρμογή και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χάβι Γκράθια άλλαζε παίκτες, θέσεις και συστήματα, όμως στην πρώτη φορά που ο Λεβαδειακός πάτησε περιοχή στην επανάληψη, βρήκε και δίχτυα. Αφού ο Πόποβιτς είδε και αποείδε με τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, αποφάσισε να συμβιβαστεί στην ιδέα πως δεν θα νικούσε ο ίδιος τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας και αποφάσισε να το κάνει… δια αντιπροσώπου, βγάζοντας εξαιρετική μπαλιά στον Κόρμπο και επιτρέποντας του να χριστεί σκόρερ.

Ενώ λοιπόν, το 2-0 που έγραφε το… κοντέρ οδήγησε πολλούς στη διαπίστωση πως το ματς είχε τελειώσει, ο Γκράθια είδε τα σχέδιά του με την τοποθέτηση του Ιωάννου στο πλάι του Μαρτίν να αποδίδουν. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τους Βοιωτούς χαλαρούς και μπόσικους και δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι… ροντέο!

Μετά το 60’ μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτοί ήταν οι «Φαίακες». Κι αν στο τέρμα του Γραμμόζη έπαιξε το ρόλο της και η τύχη, αφού η μπάλα βρήκε στον Μεντί πριν καταλήξει στα δίχτυα, δεν ήταν διόλου τυχαία η ραγδαία αλλαγή της εικόνας του ματς. Τη στιγμή που ο Ιωάννου έγραφε το 2-2, φέρνοντας το ματς στα ίσια, είναι βέβαιο πως όποιος παρακολουθούσε το παιχνίδι θα πόνταρε στο ότι η Κέρκυρα, με το πείσμα και τη θέληση που έδειχναν οι παίκτες της, θα μπορούσε να φτάσει και στη μεγάλη ανατροπή.

Αυτή τελικά ήρθε και μάλιστα με… επικό τρόπο, στο 84’, όταν ο Μαζνόφ, που είχε μπει μόλις ένα λεπτό πριν στο ματς, εκμεταλλεύτηκε καταπληκτική μπαλιά του Μαρτίν και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί η τελευταία φάση του ματς, όταν ο Παπαδόπουλος φαίνεται να ανατρέπεται από τον Γκουστάβο και ο διαιτητής Παππάς αντί για την εσχάτη των ποινών σε βάρος της Κέρκυρας, έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των Βοιωτών…

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καραλής (83’ Μαζνόφ), Αγρίτης (55’ Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (53’ Ιωάννου), Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Βασιλείου (68’ Μελισσάς), Ζησόπουλος, Φαβάλι, Κουτσόπουλος (86’ Παπαδόπουλος), Μεντί, Κόρμπος, Πόποβιτς (80’ Κοιλιάρας), Σουμπίνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook