Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε σήμερα τις φήμες που τον θέλουν να πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο και ότι του απομένουν δύο χρόνια ζωής λέγοντας ότι \”ο Θεός και μόνο ο Θεός\” γνωρίζει πότε θα πεθάνει κάποιος.

Η τουρκική εφημερίδα Taraf δημοσίευσε χθες Τρίτη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε από την αμερικανική εταιρεία πληροφοριών Stratfor, το οποίο ανέφερε ότι ο Ερντογάν πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο και έχει δύο χρόνια ζωής, όμως τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η υγεία του τούρκου πρωθυπουργού είναι καλή.

Σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματός του ο Ερντογάν απέφυγε να σχολιάσει ευθέως το θέμα της υγείας του, όμως επιτέθηκε σε αυτούς που κρύβονται πίσω από τις φήμες αυτές.

\”Ο Θεός και μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο θα ζήσει ο κάθε ένας από εμάς\”, είπε χαρακτηριστικά.

\”Όσοι πιστέυουν τις φήμες και υπολογίζουν το χρόνο που μας έχει απομείνει σε αυτό τον κόσμο δεν δείχνουν μόνο έλλειψη σωφροσύνης, αλλά και αυθάδεια\”, υπογράμμισε ο Ερντογάν που έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του έπειτα από δύο εγχειρήσεις.

Εξάλλου και ένας σύμβουλος του Ερντογάν, με τον οποίο επικοινώνησε το Ρόιτερς, χαρακτήρισε το άρθρο της Taraf \”εικασίες και κουτσομπολιά\”.

\”Η υγεία του πρωθυπουργού είναι πολύ καλή\”, υπογράμμισε.

Οι φήμες περί καρκίνου ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε εγχείριση στο έντερο.

Δεν προβλήθηκαν όμως στον Τύπο παρά μόλις σήμερα, από την εφημερίδα Taraf που στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για τη διαρροή του εγγράφου.

Το μήνυμα είχε σταλεί από έναν εργαζόμενο της εταιρείας σε έναν συνάδελφό του και αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα WikiLeaks, μαζί με πολλά άλλα έγγραφα της Stratfor.

Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει γεωπολιτικές αναλύσεις σε συνδρομητές.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, στις 26 Νοεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός εισήχθη εκ νέου στο χειρουργείο.

\”Η πρόγνωση δεν είναι καλή.

Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια\”, σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασίζεται σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από \”έναν παλιό συμμαθητή\” του χειρουργού του Ερντογάν.

Η Stratfor περιέγραψε τον Ντεμίρ ως πρώην αξιωματούχο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμβουλο του Ερντογάν και ειδικό σε θέματα ενέργειας.

Ο ίδιος στην ιστοσελίδα του γράφει ότι είναι αναλυτής σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και έχει εργαστεί για το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πάντως ότι σε ανακοίνωσή του, στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ντεμίρ τονίζει ότι η έκθεση της Stratfor είναι ψευδής και πως γνωρίζει για το θέμα της ασθένειας του Ερντογάν μόνο όσα διάβασε στις εφημερίδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook