Την ελπίδα ότι οι συνομιλίες του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «ορίζουν το στάδιο εξόδου από την ελληνική κρίση και την είσοδο σε μία εποχή μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης» εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ο οποίος έκανε δεκτό τον Γερμανό υπουργό στη Ρώμη. Το θέμα των «τειχών προστασίας» και των ποσών που πρέπει να διατεθούν για αυτά συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες, ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Μόντι, στη κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, μίλησε για «χρήσιμες και σημαντικές συνομιλίες».

Εξέφρασε δε την ελπίδα, αναφέρει η Wall Street Journal, ότι οι συνομιλίες «ορίζουν το στάδιο εξόδου από την ελληνική κρίση και την είσοδο σε μία εποχή μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης».

Η γερμανική κυβέρνηση είναι «σταθερό σημείο αναφοράς» για την ιταλική κυβέρνηση, είπε ο Μόντι.

Κατά τη δίωρη συνομιλία συζητήθηκε ο ESM, «για τις διαδικασίες με στόχο την προστασία από τις χρηματαγορές, για το πώς, όλες μαζί, οι ευρωπαϊκές οικονομίες μπορούν να ξαναβρεθούν στον δρόμο της ανάπτυξης», είπε ακόμη.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι οι Αρχές της ΕΕ θα καταφέρουν να περιορίσουν την ελληνική κρίση χρέους.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι τελικά όλες οι χώρες της ΕΕ θα υιοθετήσουν το σύμφωνο ώστε να εισαχθεί και στη Συνθήκη της Λισαβώνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία και η Τσεχία είναι οι μόνες χώρες που έχουν πει όχι ενώ η Ιρλανδία θα διοργανώσει δημοψήφισμα. Οι λύσεις θα επιτευχθούν σταδιακά, είπε και σημείωσε: «αρχίσαμε τη διαδικασία μαζί και θα μείνουμε μαζί»

Επίσης ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η Ρώμη και το Βερολίνο συνεργάζονται, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θέσεις που υιοθετεί δημόσια ο Ιταλός ηγέτης. «Η Ευρώπη δομείται τώρα με τρόπο που πριν δύο, μόλις, χρόνια θα φαινόταν απίστευτος», συμπλήρωσε.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης στην Ιταλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στις 13 Μαρτίου.

Επίσης γίνεται πριν από την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, στην οποία όπως έχει δηλώσει ο Σόιμπλε το Eurogroup θα εξετάσει αν υπάρχουν όλες οι συνθήκες για το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook