Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, καθώς και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού. Ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία πιθανώς πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Aνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι έντονα.

Aνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν.

Aνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές το πρωί.

Aνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Aνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook