Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα από τότε που οι εργάτριες στο Σικάγο βγήκαν στους δρόμους ζητώντας ίσα δικαιώματα στην εργασία, ίσες ευκαιρίες στη ζωή .

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια οι γυναίκες συνεχίζουν να αγωνίζονται, συνεχίζουν να παλεύουν γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που τίποτα δεν χαρίζεται .

Αυτή η μέρα που δεν είναι γιορτή, αλλά μέρα μνήμης, μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε πόσο έχουμε σταθεί δίπλα στη γυναίκα και πόσο την έχουμε στηρίξει σ΄ αυτούς τους αγώνες της, όλες τις μέρες του χρόνου και κάθε χρόνο .

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες και μη, του Νομού μας και τις καλούμε να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα Συνδικάτα και τους Κοινωνικούς Φορείς, ειδικά σήμερα που πλήττονται τα ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα .

Η γυναίκα στην Ελλάδα του 2012, EINAI H ΓΥΝΑΙΚΑ , της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών, της μισθολογικής ανισότητας, της επαγγελματικής στασιμότητας, της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εφεδρείας, των απολύσεων, της ανεργίας, των πολλαπλών διακρίσεων, της στέρησης κοινωνικών παροχών, των μειωμένων ασφαλιστικών προσδοκιών, της έλλειψης δημόσιων δομών φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια, της ανεπάρκειας δημόσιας φροντίδας υγείας, της κοινωνικής απομόνωσης και της περιθωριοποίησης, είναι ΗΡΩΙΔΑ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, τιμά και στέκεται με σεβασμό στον καθημερινό αγώνα της γυναίκας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στους πολλούς και δύσκολους ρόλους που έχει επωμισθεί σαν μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, άνεργη.

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε σ΄ όλες εκείνες τις γυναίκες που βάλλονται και προσβάλλονται με κάθε τρόπο στην εργασία, στις σπουδές, στην οικογένεια, στην μετανάστευση, στην Κοινωνία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου θα συνεχίσει τον αγώνα για την προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας, για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Για μια πολιτική κοινωνικής ασφάλειας υπέρ των γυναικών, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook