Οι δύο παράλληλες έρευνες και η άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στους μεταφορείς της βόμβας του μετρό. Ετσι κωδικοποιούνται πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας ανατίναξης του συρμού του μετρό Αιγάλεω το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Οι δύο φάκελοι που ερευνούν παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν να κάνουν από τη μία με ένα ασύλληπτο μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που φέρει το κωδικό όνομα «τοξοβόλος» και ο οποίος είναι εξαφανισμένος εδώ και έναν χρόνο. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως η εξαφάνισή του έχει να κάνει με την οργάνωση ενός ιδιότυπου αντάρτικου πόλης στο οποίο ο ίδιος έχει ενεργό ρόλο. Ο νεαρός φοιτητής και ένα ακόμη άτομο, το οποίο πιθανότατα είχε πάρει μέρος στη συμπλοκή  με αστυνομικούς στην Πεύκη και είναι επίσης άφαντος, αποτελούν κεντρικά πρόσωπα για την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο δεύτερος φάκελος έχει να κάνει καθαρά με τη βόμβα που άγνωστοι τοποθέτησαν στο τελευταίο βαγόνι του συρμού το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου. Από την αναλυτική παρατήρηση των καρέ από τις δεκάδες κάμερες του μετρό οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε δύο με τρία πρόσωπα τα οποία ανεβαίνουν στο μετρό από τον σταθμό του Συντάγματος και κατεβαίνουν στο Αιγάλεω. Παράλληλα, συνεχίζουν την έρευνα για το DNA και την ταυτοποίησή του πάνω στον εμπρηστικό μηχανισμό αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο αυτές παράλληλες έρευνες τείνουν να ολοκληρωθούν. Και αυτό έχει ως συνέπεια από τη μία να διαλευκανθεί η υπόθεση με τη βόμβα στο μετρό και να διαπιστωθεί αν τελικά πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβεται η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» και από την άλλη να εντοπιστούν και οι δύο καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook