Είκοσι ενήλικες, που εκμεταλλεύονταν σεξουαλικώς παιδιά, όταν έκαναν τουρισμό στη νότιο-ανατολική Ασία, εντοπίστηκαν και σε μερικές περιπτώσεις αντιμετώπισαν ήδη, ή πρόκειται να υποστούν διώξεις, στο τέλος της πρόσφατης ευρείας επιχείρησης με κωδική ονομασία \”Infra SEA\”, της Ιντερπόλ. Αυτή η επιχείρηση για συντονιστικό κέντρο της είχε την Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε η τελευταία σήμερα στη Λιόν.

Συνολικώς, διερευνήθηκαν καταγγελίες που αφορούσαν 60 ενήλικες -προερχόμενους από 21 κράτη στην Ασία, στην Ευρώπη, στην αμερικανική ήπειρο- όλοι ύποπτοι για \”τουρισμό για παιδεραστία\”.

\”Οι εγκληματίες στο σεξουαλικό πεδίο δεν θα έχουν πια καταφύγια, αυτή η επιχείρησή μας ήταν ακριβώς η υπενθύμιση, για όσους απατώνται πιστεύοντας ότι ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη του κόσμου, για να κάνουν σε παιδιά σεξ, θα αποφύγουν εντελώς τις διώξεις\” σχολίασε ο Ερβιν Πρέντσι, που υλοποιεί στην Ιντερπόλ το πλέον πρόσφατο πρόγραμμα του ΟΗΕ κατά της παιδεραστίας.

\”Κάθε μία ξεχωριστή ενέργειά μας αποτελεί φωτεινό σήμα γιαυτούς τους παραβάτες του νόμου, ακόμα κι αν πιστεύουν ότι επειδή παρήλθε χρόνος από το έγκλημά τους, ή επειδή εγκλημάτησαν πολύ μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, θα τυγχάνουν πάντοτε ατιμωρησίας…\”, συμπλήρωσε ο στενός συνεργάτης του Πρέντσι, Στέφανο Καρβέλι, ειδικός της Ιντερπόλ στους \”φυγάδες\”.

Σε μερικές περιπτώσεις, τεκμηριώνονται μεν οι καταγγελίες μέσω \”διασταύρωσης στοιχείων\”, όμως δυσχεραίνεται λόγω της παρέλευσης του χρόνου ο εντοπισμός του \”φυγάδα\”-παιδεραστή, παραδέχεται επίσης η Ιντερπόλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook