Για εντατικές «προτροπές» από τη γερμανική κυβέρνηση προς τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομόλογων μιλούν γερμανικά ΜΜΕ, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο PSI.

«Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε κανέναν, αλλά μπορούσε να ασκήσουμε πίεση» ανέφερε αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης στην οικονομική Handelsbatt, που υποστήριξε επίσης πως σε ανάλογες «επιχειρήσεις πίεσης» στους διστακτικούς ιδιώτες έχουν συμφωνήσει και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την πηγή, κορυφαία στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και της καγκελαρίας έχουν προειδοποιήσει σε προσωπικές τους επαφές με επενδυτές σε εσωτερικό και εξωτερικό για «τις καταστροφικές συνέπειες μίας ελληνικής χρεοκοπίας».

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης πως εκπρόσωποι κρατών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε τηλεδιάσκεψη με το IIF και διοικητικά στελέχη μεγάλων τραπεζών να αυξήσουν την πίεση σε διστακτικούς επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως ορισμένα hedge funds αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSI, απειλώντας με ένδικα μέσα εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν βελτιώσει την προσφορά της ή εάν προχωρήσει σε ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook