Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ καλούν τους ρεθυμνιώτες την Παρασκευή, το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών και το ΜΑΣ.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από αυτήν την πολιτική, να οικοδομήσουν ένα ισχυρό μέτωπο για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Μέτωπο απέναντι όχι μόνο τις συνέπειες αλλά τη ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΑΙΤΙΑ του δράματος. Το κεφάλαιο, τη στρατηγική του, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

Αν δεν «ματώσουν» πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, αν δεν τσακιστεί στη λαϊκή συνείδηση κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στην υγεία τότε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να προκύψει για τα λαϊκά στρώματα, για το νοσοκομείο του Ρεθύμνου και για καμιά δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας».

Με κεντρικό σύνθημα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ανάμεσα στα άλλα, ζητούν:
-Να μην κλείσουν τα εργαστήρια-Πολυϊατρεία του ΙΚΑ. Να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.
-Να μη συγχωνευτεί, να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο και να καταργηθεί κάθε πληρωμή σε αυτό.
– Να δοθούν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ βιβλιάρια δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προϋποθέσεις (άνεργοι, μικροεπαγγελματίες που δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές, σπουδαστές που δεν έχουν έμμεση ασφάλιση), ώστε ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ».
Καταγγέλλουν επίσης ως απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, να βάλει ημερήσιο πλαφόν στον αριθμό των συνταγών που θα συνταγογραφούν οι γιατροί του Νοσοκομείου κατά τα πρότυπα των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ. «Ο αριθμός των συνταγών εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες των ασθενών. Στόχος των πλαφόν είναι ο βίαιος εξαναγκασμός των ασφαλισμένων να καταφεύγουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα της υγείας ακόμη και για το ξαναγράψιμο μιας απλής συνταγής.

Χθες 7/3 κλιμάκιο του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ όπου μίλησε με τους άνεργους και κατήγγειλε την περικοπή του επιδόματος ανεργίας ενώ την ίδια στιγμή τα λεφτά των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ διοχετεύονται στις τσέπες των μεγαλοεργοδοτών με την απάτη των δήθεν ενεργητικών μορφών απασχόλησης.
Κλιμάκιο του συλλόγου γυναικών περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες στα καταστήματα της αγοράς και χθες στο Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook