Ομάδα Ιταλών φοιτητών, που φορούσε μάσκες χοίρων, αποδοκίμασε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, κάτι που εξόργισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

\"\"
 

\”Δεν μου αρέσει η λέξη PIGS, επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. Ποιοι είναι οι PIGS; Δεν μου αρέσει αυτό\”, σχολίασε από τη μεριά του.

\"\"
 

Η εξέλιξη αυτή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, δεδομένου ότι είχαν διανεμηθεί φυλλάδια αναφορικά με την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο σε ορισμένα από τα οποία υπήρχαν ορισμένα από τα διάσημα \”ρητά\” του Σόιμπλε.

\"\"
 

Λίγες ώρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία ανταλλαγής ομολόγων, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε σε φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου  (EUI) και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

\”Εάν δεν επιτύχουμε να σώσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν καταστροφή για τον ελληνικό λαό.

Η καταστροφή είχε πλησιάσει πολύ το 2008. Θα είμαστε ίσως στην ίδια κατάσταση (της εποχής εκείνης) αν δεν είχαμε πάρει τα πράγματα στα χέρια μας.

Αναρωτιέται κανείς τι θα είχε γίνει αν η Ελλάδα δεν είχε πάρει την απόφαση να ενταχθεί στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα\”, υπογράμμισε.

Επισήμανε όμως πως η Αθήνα το ήθελε και ότι αυτό επέτρεψε τη μείωση των επιτοκίων στη χώρα.

\”Όλοι γνωρίζουν ότι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Ελλάδας και των Ελλήνων προέρχονται από την Ελλάδα και όχι από το εξωτερικό\”, συμπλήρωσε.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook