Τις υπόλοιπες αγορές ακολούθησε στην άνοδο το πετρέλαιο, με ώθηση από τις φήμες που θέλουν την Fed να εξετάζει νέου τύπου πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αλλά και τις ολοένα περισσότερες δεσμεύσεις ιδιωτών επενδυτών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Η τιμή του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,46 δολάρια στα 106,16 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το χαμηλό ημέρας των 104,35 δολαρίων.

Η ανοδική διάθεση των αγορών παρέσυρε το αργό όταν η Wall Street Journal μετέδωσε πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει έναν νέο τύπο προγράμματος αγοράς ομολόγων σχεδιασμένο για την υποβάθμιση των ανησυχιών για τον μελλοντικό πληθωρισμό.

Παράλληλα οι επενδυτές πήραν θάρρος από την πρόοδο που σημειώνεται στο ελληνικό PSI, καθώς άμβλυνε τις ανησυχίες για νέα κλιμάκωση της οικονομικής αναταραχής στην Ευρωζώνη.

Η ανησυχία για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης επέδρασε ως χαλινάρι στην τιμή του αργού τους τελευταίους μήνες αν και στην άλλη πλευρά της διελκυστίνδας βρέθηκαν οι εντάσεις στο Ιράν που οδήγησαν την τιμή του \”μαύρου χρυσού\” σε υψηλό εννεά μηνών (περίπου 110 δολ το βαρέλι) στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook