Στην Αθήνα βρίσκεται την Πέμπτη τριμελής αντιπροσωπεία της ιταλικής Βουλής, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα.

Επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ρόκο Μπουτιλιόνε και μαζί του η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Έλεγχο Εφαρμογής του Συμφώνου Σένγκεν Μαργκερίτα Μπόνιβερ και ο βουλευτής Σάντρο Γκότσι, μέλος της Επιτροπής για τις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής Σένγκεν.

Η πρωτοβουλία της αποστολής στην Αθήνα ανήκει στον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος ανέθεσε σε μια επίσημη αντιπροσωπεία να μεταφέρει προς την Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό, σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της Βουλής και του λαού της Ιταλίας.

Οι τρεις Ιταλοί βουλευτές θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ευτύχιο Δαμιανάκη καθώς και με τον πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook