Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια εξωστρέφειας για την έλξη της κρουαζιέρας και ευρύτερα του τουρισμού στην Κρήτη, θα συμμετέχει στη μεγάλη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου και την Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει η περιφερειακή σύμβουλος Βιργινία Μανασάκη ενώ στην Κρητική αποστολή θα συμμετέχουν στελέχη των Οργανισμών Λιμένων Ηρακλείου και Χανίων.

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης, είναι η ενίσχυση του τουρισμού του νησιού μέσω της κρουαζιέρας, και να καταστήσει τα λιμάνια μας σημαντικούς πόλους έλξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η αποστολή της Κρήτης στο Μαϊάμι θα έχει συναντήσεις και επαφές με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες από όλο τον κόσμο αναδεικνύοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, ενώ θα αναπτύξει συνεργασίες και με άλλες αποστολές

Ο ΟΛΗ για την συμμετοχή του στην έκθεση

Σε λίγες μέρες ο ΟΛΗ θα συμμετάσχει για μια ακόμη φορά στην μεγάλη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας του Μαϊάμι, συνεχίζοντας την σημαντική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 με πολύ απτά αποτελέσματα. Όπως γνωρίζετε, από φέτος θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε στο Ηράκλειο home porting κρουαζιεροπλοίων, αλλά αυτή τη φορά πρέπει όλοι μαζί να κτίσουμε πάνω στην θετική αυτή εξέλιξη και να της δώσουμε μια βιώσιμη προοπτική.

Επίσης ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία Costa Crociere μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία της στο Ηράκλειο και μέσα στην επόμενη χειμερινή σεζόν.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η πρωτοβουλία του ΟΛΗ για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον Δήμο Ηρακλείου, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Αεροδρόμιο και την Περιφέρεια. Η φύση της κρουαζιέρας είναι τέτοια που συνδυάζει την τεχνική πλευρά της υποδοχής πλοίων με την τουριστική ελκυστικότητα του προορισμού, οπότε δεν νοείται ανάπτυξη ενός λιμένα κρουαζιέρας χωρίς την παράλληλη ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του. Όπως είναι φυσικό, από την αύξηση της κίνησης κρουαζιεροπλοίων θα επωφεληθεί πολύ το λιμάνι μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος από τα δυνητικά οικονομικά ωφέλη θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία.

Ο λόγος της παρουσίας μας στο Μαϊάμι είναι διττός. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να συντηρηθεί μια εικόνα συνέπειας προς την βιομηχανία της κρουαζιέρας, ότι είμαστε δηλαδή σοβαροί για αυτό που επιδιώκουμε και ότι έχουμε καινούργια πράγματα να πούμε ως προς την πρόοδο των υπηρεσιών και των αναβαθμίσεων μας, όπως είναι η νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά που δωρεάν θα διατίθεται σε όλους τους επισκέπτες. Το δεύτερο είναι να καλλιεργήσουμε περαιτέρω τις σχέσεις που έχουμε ήδη συνάψει με τις διοικήσεις των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας και για τον σκοπό αυτό έχουμε προγραμματίσει πολλές συναντήσεις στο Μαϊάμι.

Στόχος του ΟΛΗ είναι να γίνει το λιμάνι μας ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά home port κρουαζιέρας, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Πιστεύουμε στην ασύγκριτη στρατηγικότητα της θέσης μας και στην δύναμη του προορισμού μας, αλλά δεν υποτιμούμε καθόλου τον ανταγωνισμό στην περιοχή. Για παράδειγμα, η Τουρκία εκτελεί ένα πολύ δυναμικό 10ετές πρόγραμμα για τον Τουρισμό και έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις, καθώς εκεί κινούνται πολύ γρήγορα με τις ιδιωτικοποιήσεις λιμένων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλα τα Ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή στον δύσκολο αυτό αγώνα που πρέπει να κάνουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook