Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, ανέφερε ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι η μοναδική επιλογή, μολονότι, όπως είπε, εκτιμά ιδιαιτέρως τον Χρ. Παπουτσή.

«Έχω ζητήσει ήδη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποδεσμευτώ από τις θεσμικές μου ευθύνες γιατί θεωρώ ότι σ’ αυτή τη συγκυρία και ενόψει εσωκομματικών διαδικασιών δεν θα ήταν πολιτικά και προσωπικά ηθικό για μένα να παίζω ένα ρόλο επιτήδειου ουδέτερο» είπε, προσθέτοντας ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην εσωκομματική διαδικασία με βάση την προσωπική και πολιτική αντίληψη που έχει για τις υποψηφιότητες.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Κορινθίας καυτηρίασε τους συναδέλφους του που καταθέτουν ιδεολογικές πλατφόρμες, οι οποίοι, όπως είπε, επιχειρούν να διαπραγματευθούν την προσωπική τους κομματική επιβίωση.

«Οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις κινούνται μεταξύ ενδιαφέροντος και αφόρητων κοινοτοπιών» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το ΠΑΣΟΚ θα έχει τύχη εάν πει την αλήθεια και αν πάει στις εκλογές με ενότητα και πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες της χώρας» σημείωσε.