Συνήθως οι πιλότοι των Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας λαμβάνουν εντολές να απεγκλωβίσουν ναυτικούς από πλοία που βυθίζονται, ή αναλαμβάνουν να μεταφέρουν πολίτες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία.

Το πρωί της Πέμπτης, οι αεροπόροι που βρίσκονταν σε υπηρεσία στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, εκλήθησαν να απογειωθούν για τη Σίφνο προκειμένου να μεταφέρουν στην Αθήνα μια 33χρονη ετοιμόγεννη.

Στις 07:18 το πρωί, το Super Puma απογειώθηκε από τη Σίφνο για την Ελευσίνα, όμως λίγα λεπτά μετά οι πιλότοι υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πορεία αφού η έγγυος είχε διαρκείς συσπάσεις και η διαδικασία του τοκετού είχε ξεκινήσει. Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας άλλαξε προορισμό και αντί για το αεροδρομιο της Ελευσίνας κατευθύνθηκε προς τη Σύρο, όπου οι πιλότοι είδαν πως βρίσκεται το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Προτού όμως προλάβουν να προσγειώσουν το ελικόπτερο στη Σύρο και ενώ το Super Puma πετούσε σεύψος 2.000 ποδών (περίπου 700 μέτρα) σε απόσταση οκτώ ναυτικών μιλίων νότια της Σύρου, η γυναίκα γέννησε μέσα στο ελικόπτερο ένα υγιέστατο αγοράκι!

Ο τοκετός ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του γιατρού του ΕΚΑΒ ο οποίος επέβαινε στο Super Puma για να βοηθήσει αν χρειαστεί. Αυτή την ώρα η μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι βρίσκονται στο νοσοκομείο της Σύρου.

Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της 384 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας καλωσόρισαν το νεογνό σαν επίτιμο μέλος της Μοίρας, ενώ ο κυβερνήτης του Ελικοπτέρου, θα γίνει ο «ανάδοχος» του βρέφους, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

protothema.gr