Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ μετά την ένταξή τους στο Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια ιατρική τους περίθαλψη, συζήτησε εκτενώς το μεσημέρι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ κ. Κώστας Δάκας, Πρόεδροι των τμημάτων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης μετέφερε στον κ.Βουδούρη την έντονη δυσφορία επιχειρηματιών και συνταξιούχων για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών σε όλο το νομό Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΠΥΥ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν 5.000 θέσεις γιατρών, από τις οποίες 350 στο Νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα 250 στην πόλη του Ηρακλείου και 100 στην Αλικαρνασσό και στις Μοίρες.

Δήλωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο στον ΟΕΠΥΥ, το οποίο θα δίνει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα των συμβεβλημένων γιατρών και θα παρέχει τη δυνατότητα για ραντεβού με τους ασφαλισμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook