Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παγκόσμια αναγνωρισμένο επιστημονικό Ίδρυμα, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 
Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΤΕ καθηγητή Κώστα Φωτάκη, και συμμετείχαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών Καθηγητής Βασίλης Δουγαλής, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας Καθηγητής Σήφης Παπαματθαιάκης και ο Προϊστάμενος των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος κ. Μπάμπης Στρατήγης.

Η διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού που περιλαμβάνει διακεκριμένους Ερευνητές, εξειδικευμένο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό είναι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την επιστημονική κοινότητα του Ιδρύματος.

Το ΙΤΕ δήλωσε έτοιμο να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για νέες εξωστρεφείς πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην υποστήριξη εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη.