Οι αγορές μετοχών «πανηγύρισαν» σήμερα ανοδικά σε Αθήνα και Ευρώπη, λόγω των ελπίδων από την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Σε άνοδο και οι ευρωπαϊκες αγορές με άνοδο άνω του 1% σε Γαλλία – Γερμανία , ενώ κέρδη σημείωσε και το ευρώ στα 1,3233 δολάρια.

Κυριολεκτικά, όμως, πρόκειται για ελπίδες και όχι για πραγματικότητα.

Διότι η σκληρή πραγματικότητα είναι η ανεργία στην Ευρώπη, το χρέος, οι τιμές του πετρελαίου. Η σκληρή πραγματικότητα θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσουν όλοι όσοι δεν αποδέχθηκαν την προσφορά του ελληνικού δημόσιου. Δεν θα πάρουν χρήματα και όσοι δήλωσαν παρόντες, θα αρκεστούν στην κάλυψη των ηθικών υποχρεώσεων, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος

Το επόμενο διάστημα για το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται ερμαφρόδιτο : Οι τράπεζες θέλουν σηκώσουν τις μετοχές για τις αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε και εκλογές.

Στην Αθήνα λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 768,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,18%.Σταθερή για μια ακόμα συνεδρίαση η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία έκλεισε στα 2,59 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 3,60%. Κέρδη 7,67% για την Coca- Cola – η οποία στήριξε τον δείκτη. Άνοδος 5,16% για την Alpha bank και 3,45% για την Eurobank. Άνοδος 4,26% για την Βιοχάλκο, 3,02% για τον Μυτιληναίο και 3,60% για τον ΟΠΑΠ. Άνοδος 1,32% για τον ΟΤΕ και 2,15% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αντίθετα, σε πτώση οι κυπριακές μετοχές με την Τράπεζα Κύπρου να χάνει 0,75%, την Marfin Popular 0,66%, την MIG 0,66%, την Τράπεζα Πειραιώς 0,21% και ο Τιτάνας 1,23%.

Στα 63, 5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook