Ένας συντηρητικός Πολωνός βουλευτής προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση των τσιγάρων Che, κατηγορώντας την εταιρεία που τα διανέμει στη χώρα για \”διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών\”.

Τα τσιγάρα αυτά φέρουν στο πακέτο τους την εικόνα του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος πέθανε το 1967.

\”Η νομοθεσία απαγορεύει τη διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, απ\’ όπου και αν προέρχονται, είτε είναι φασιστικές, είτε κομμουνιστικές\”, δήλωσε ο Στανισλάφ Πιέτα, βουλευτής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). \”Δεν μου αρέσει όταν οι κομμουνιστές φονιάδες γίνονται εικονίσματα της ποπ κουλτούρας\”, πρόσθεσε.

Ο Πιέτα υποστήριξε ότι η εταιρεία επιδίδεται σε \”ανήθικη οικονομική δραστηριότητα. \”Δυσκολεύομαι να φανταστώ τσιγάρα με τις εικόνες του Γκέρινγκ ή του Γκέμπελς\”, των στενών συνεργατών του Αδόλφου Χίτλερ, είπε.

Τα συγκεκριμένα τσιγάρα, της εταιρείας Heintz van Landewyck του Λουξεμβούργου, πωλούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και μια εικοσαετία.

Η εταιρεία Rona Pologne που τα εισήγαγε στην Πολωνία, διευκρίνισε ότι κυκλοφορούν στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook