Στη θέση ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή, μετά την ολοκλήρωση της οποίας η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, συμφώνησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Καψής υπογράμμισε ότι ο Τύπος συνέτεινε στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς τα κόμματα, καίτοι αναγνώριζαν την ανάγκη, βρέθηκαν κάτω από ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης. Ωστόσο πρόσθεσε «τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης εφόσον υπάρχει μία συγκεκριμένη συμφωνία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει προέλθει από συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και έχει, όπως είπε, «συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει, που είναι το PSI και η δανειακή συμφωνία και μ΄ αυτή την έννοια έχει και συγκεκριμένο ορίζοντα».

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «υπάρχουν κάποιες εξουσίες που θέλουν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου» και εκεί, πρόσθεσε «συναντώνται και προσωπικές επιδιώξεις και κομματικές διεργασίες». «Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές έχουν πέσει στο κενό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή της κυβέρνησης θα πάμε σε εκλογές για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση με εντολή να βγάλει την χώρα από την κρίση», σημείωσε.