Για τον μεγαλύτερο Διεθνή Διαγωνισμό που αναδεικνύει την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης, προετοιμάζονται από τώρα στο Ζαρό του Δήμου Φαιστού.

Αν και ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας, πραγματοποιείται στις 5 – 6 και 7 Οκτωβρίου 2012, οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει από τώρα, προκειμένου ο φετινός διαγωνισμός να είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος των τελευταίων χρόνων.

Ο Διαγωνισμός, που αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιείται από το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού, ενώ είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που όλοι οι συμμετέχοντες παρασκευάζουν τις μαγειρικές τους δημιουργίες με τη χρήση παραστιάς και ξυλόσομπας.

Ο Διαγωνισμός με τίτλο «Στα μονοπάτια της παράδοσης» συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αναγνωρισμένων σεφ απ’ όλο τον κόσμο, ενώ αποτελεί σπουδαίο γεγονός τόσο για την Κρήτη, όσο και Διεθνώς.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και φέτος, ο Διαγωνισμός συνδέει τη διεξαγωγή του με μια μοναδική κατασκευή, που για τον φετινό Διαγωνισμό θα είναι η παρασκευή του μεγαλύτερου παραδοσιακού τζουλαμά, ο οποίος φιλοδοξεί να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο κύριες θεματικές (Μινωικός Πολιτισμός – Στα μονοπάτια του σταριού), ενώ στο πλαίσιο του θα πραγματοποιηθούν πλήθος συναυλιών και ενημερωτικών σεμιναρίων. Μεταξύ των συναυλιών περιλαμβάνεται μια μεγάλη συναυλία με λύρες απ’ όλο τον κόσμο και τον Ross Daly, καθώς και συναυλίες του διάσημου Γιαζιτζιάν Χάικ σε μια μοναδική σύμπραξη με τον Ψαρογιώργη.

Στο καθαρά διαγωνιστικό μέρος, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν συνταγές από παραδοσιακά φαγητά, παραδοσιακά γλυκά, αλλά και παραδοσιακό μένου. Θα υπάρχουν παράλληλα διαδικασίες καλλιτεχνικών δημιουργιών, παραδοσιακών εδέσματων διαφόρων χωρών του κόσμου, παραδοσιακών αλκοολούχων και κοκτέιλς, καθώς και «γευστικά παιχνίδια» γνωριμίας με την παράδοση, για τα μικρά παιδιά.

Ο Διαγωνισμός, έχει το χαρακτήρα «ανοιχτού διαγωνισμού» ενώ αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για το Ζαρό, το Δήμο Φαιστού, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη. Σε αυτόν δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες και άνδρες απ’ όλο τον κόσμο, επαγγελματίες Chefs και Μάγειρες, επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, Bartenders, μαθητές σχολών, παιδιά, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, σύλλογοι και συνεταιρισμοί, καθώς και Κ.Α.Π.Η.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής, που έχουν αρχίσει ήδη από τώρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 28943 40 216 και 6945 313 523 καθώς και στην ιστοσελίδα www.zaros.org .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook