Ένας Ιταλός και ένας Βρετανός, όμηροι που είχαν απαχθεί τον Μάιο στη Νιγηρία, βρήκαν τον θάνατο σήμερα από τους απαγωγείς τους κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης που πραγματοποίησαν από κοινού βρετανικές και νιγηριανές δυνάμεις για την απελευθέρωσή τους, ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι για να του ανακοινώσει την «τραγική κατάληξη» της επιχείρησης, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις των δύο χωρών επενέβησαν για να απελευθερώσουν τον Ιταλό Φράνκο Λαμολινάρα και τον Βρετανό Κρίστοφερ Μακ Μάνους, διότι οι αρχές φοβούνταν πως οι ζωές τους διέτρεχαν κίνδυνο, τονίζεται στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από βρετανικής πλευράς επιβεβαιώθηκε επίσης πως ο Κάμερον διέταξε την επιχείρηση διότι υπήρχαν πληροφορίες για το κρησφύγετο των απαγωγέων και για το ότι οι όμηροι κινδύνευαν άμεσα.

«Ακόμη περιμένουμε πληροφόρηση για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, όμως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν σαφώς πως αμφότεροι οι όμηροι θανατώθηκαν από τους δεσμοφύλακές τους, προτού καν μπορέσουμε να τους απελευθερώσουμε», τόνισε Κάμερον στην ανακοίνωσή του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook