Ένα ακόμα περιστατικό στρέφει το βλέμμα στη σχολική κοινότητα μετά την πτώση μαθητή στο κενό από τον τρίτο όροφο του σχολείου του και την διπλή σεξουαλική πρόκληση μαθητών, σε βάρος της καθηγήτριας τους και συμμαθητών τους.

Μαθήτρια σε Λύκειο της Δυτικής Αχαΐας ήπιε απορρυπαντικό και βρέθηκε σχεδόν αναίσθητη χθες το πρωί, σε χώρο του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα \”Πελοπόννησος\”.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΓΚΝΠ Αγ. Ανδρέας.

Τα αίτια σύμφωνα με την εφημερίδα φέρονται να σχετίζονται με νεανική απογοήτευση.

Οι αποκλίνουσες συμπεριφορές εφήβων μαθητών προβληματίζουν και προκαλούν ανησυχία. Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς αποδίδει εν πολλοίς τα κρούσματα αυτά, στη γενικότερη κατάσταση στην κοινωνία.

«Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν ως κοινωνία και να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία, η οποία διαρκώς κόβει πόρους, συγχωνεύει σχολεία και μειώνει το προσωπικό στη δημόσια εκπαίδευση. Εμείς δεν θέλουμε «μνημονιακά σχολεία», αλλά σχολεία στελεχωμένα με προσωπικό, με κοινωνικούς λειτουργούς, με ψυχολόγους, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαθητές και ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρράς, ο οποίος τονίζει ότι γονείς και εκπαιδευτικοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να στηρίξουν τα παιδιά.

 

thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook