Άφωνοι έμειναν διοργανωτές και συντελεστές της παιδικής παράστασης «Τα λιοντάρια της πλατείας», που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στον Πολυχώρο «Αίγλη», όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίδραση δασκάλας που είναι και διευθύντρια σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας.

Η διευθύντρια, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαίτησε οι δικοί της μαθητές να παρακολουθήσουν θέατρο χωρίς να βρίσκονται στον χώρο και μαθητές από ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με μειωμένη ικανότητα ακοής και όρασης.
 
Να σημειωθεί πως, για τα παιδιά με μειωμένη ακοή, οι διοργανωτές είχαν προβλέψει τη συμμετοχή εκπαιδευτικού ο οποίος θα μετέφραζε στη νοηματική.

Ο ρατσισμός και η αγένεια της συγκεκριμένης «εκπαιδευτικού» δεν γνώριζαν κανένα φραγμό, καθώς στη συνέχεια έθεσε θέμα στο προγραμματισμένο «πάρτι» που θα γινόταν με τη λήξη της παράστασης να μη συμμετέχουν «και αυτά», όπως χαρακτηριστικά είπε, για τα 50 παιδάκια που παρακολούθησαν την παράσταση από ειδικά σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη στάση της συγκεκριμένης δασκάλας έχει ήδη ενημερωθεί το γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει τίποτα. 

patrastimes

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook