Στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

\”Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα της εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής της Ελλάδας, που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί από τις ελληνικές Αρχές.

Το καταγεγραμμένο υψηλό ποσοστό συμμετοχής του 83,5% (172 δισ. ευρώ από τα συνολικά 206 δισ. ευρώ των PSI ομολόγων) αποδεικνύει το βάθος της συνεννόησης μεταξύ της συντονιστικής επιτροπής και των ελληνικών Αρχών και του επίσημου τομέα στην ευρωζώνη στις 21 Φεβρουαρίου με τους όρους και τις συνθήκες της εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής\”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πρόγραμμα έγινε με όρους βρετανικού δικτύου, ενώ η συμφωνία υπογραμμίζει την ισχύ για την επίλυση ακόμη και των πιο δύσκολων προβλημάτων χρέους μέσω της συνεργασίας και της καλής πίστης στις διαπραγματεύσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του IIF, το νέο πρόγραμμα θα παρέχει στην Ελλάδα μία ανάσα να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της παραγωγής και της απασχόλησης και θα ανοίξει τον δρόμο προς την επανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook