Μία από τις σημαντικότερες παγκόσμιες πρεμιέρες, που θα επιχειρήσει να αλλάξει τς ισορροπίες στην κατηγορία των μικρών SUV, είναι το Opel Mokka. Στη φαρέτρα του νέου μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνονται η ελκυστική σχεδίαση, οι καινοτόμες τεχνολογίες, οι ανώτερες λειτουργίες και οι δύο εκδόσεις, όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης.

Παρά το μικρό συνολικό μήκος του μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε άτομα σε υπερυψωμένα καθίσματα. Υπάρχουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες, καθώς και ένας ντίζελ 1.7 CDTI, με ισχύ 130 ίππους.

Η ασφάλεια αυξάνεται με νέες τεχνολογίες που λανσάρονται στην κατηγορία του, όπως το Driver Assistance Systems, το οποίο βασίζεται σε μία εμπρός κάμερα και μία κάμερα οπισθοπορείας.

Το σύστημα μετακίνησης διασφαλίζει υψηλό σύστημα ευστάθειας και ασφάλειας, ενώ αυξάνει τις ικανότητες του Mokka σε πιο απαιτητικές οπτικές συνθήκες. Όταν δοκιμάζονται το κράτημα και η πρόσφυση του αυτοκινήτου, το σύστημα κατανέμει αυτόματα και ομαλά ισχύ στους πίσω τροχούς. Κατασκευάζεται και με κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές πώλησης αναμένεται να κινηθούν σε λογικά πλαίσια, όπως στα περισσότερα μοντέλα της μάρκας. Η Opel διεκδικεί την πρώτη θέση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά το 2012. Λανσάρισμα στις αρχές της νέας γενιάς.

Realnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook