Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων τόσο από αστυνομικούς όσο και από πολίτες ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα ασφάλειας. Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και δεσμεύτηκε για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Επικαλούμενος στοιχεία για την αύξηση των ληστειών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για την οπλοχρησία. «Πρέπει να ληφθούν μέτρα, να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου ή μπαίνει στην επιχείρησή σου μπορείς και τον πυροβολείς. Ξεκάθαρα. Εκείνη τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ληστής δεν θα κάνεις διάκριση όπλων» είπε, σημειώνοντας «δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι».

Ζήτησε επίσης αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται η χρήση όπλων από αστυνομικούς πριν δεχθούν πρώτοι επίθεση. «Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό» δήλωσε.

Για το θέμα της μετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, απεμπλοκή της Ελλάδας από το «Δουβλίνο 2» (σ.σ. της συμφωνίας για τις απελάσεις παράνομων μεταναστών), ενώ πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, σημειώνοντας: «Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες».

«Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει» είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Καρατζαφέρης.

Προσέθεσε δε ότι από τους παράνομους μετανάστες βγαίνουν ετησίως από τη χώρα 12 δισ. ευρώ. «Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δισ. που βγάζουν στη χώρα τους» υποστήριξε.

«Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα το 1991. Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όταν θα έρθουμε στα πράγματα να ξέρουν ότι εμείς θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες, δεν θα αφήσουμε κανέναν» τόνισε.

Απαντώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέστησε «ψυχραιμία», υπογραμμίζοντας ότι «δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε η αυτοδικία, ούτε η ένταση, ούτε ο φόβος, ούτε ο τρόμος». «Υπάρχει ένας εξαιρετικά χρήσιμη και αποτελεσματική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων από την πλευρά των αστυνομικών» σημείωσε.

«Είναι υποχρεωμένο το κράτος να αποκαταστήσει την τάξη» συνέχισε και δεσμεύτηκε για την πάταξη της εγκληματικότητας. «Ο δημόσιος χώρος και η ασφάλειά του θα αποκατασταθούν» είπε, διαμηνύοντας ότι «δεν μπορούν σε διάφορες περιοχές της χώρας να δρουν ανεξέλεγκτα και να επιβάλλουν τον νόμο κάποιοι ακραίοι -είτε από την μια μεριά είτε από την άλλη».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε επίσης για τη λήψη μέτρων αναφορικά με την παράνομη οπλοφορία. «Είναι ανήκουστο, δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης, το φαινόμενο που έχουμε εμείς εδώ. Υπάρχουν πολεμικά όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον πολιτών ή εναντίον αστυνομικών. Πρέπει απέναντι σε αυτό να είμαστε αμείλικτοι. Η χρήση όπλων από πολίτες είτε είναι αλλοδαποί είτε είναι Έλληνες, και μάλιστα πολεμικών όπλων, αποτελεί ύψιστη εγκληματική πράξη, η οποία οδηγεί σε πανικό την ελληνική κοινωνία».

Μία είναι η προτεραιότητά μας: να μπορέσει ο τόπος να ξαναβρεί την κοινωνική ειρήνη, να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, μέσα σε καθεστώς κρίσης και να μπορέσουμε να γίνουμε μία χώρα ασφαλής σε μία περιοχή η οποία, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά συνοχή έχει μέσα στις περιοχές τις οποίες ζουν άνθρωποι κάτω από καθεστώς έντασης και πίεσης» τόνισε ο υπουργός.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook