Δίχως την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Έξω από την αίθουσα, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματος πραγματοποιούν διαμαρτυρία, έπειτα από την άρνηση του γενικού διευθυντή του κόμματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, να τους δεχθεί.

Τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος είναι τέσσερις μήνες απλήρωτα και υπενθυμίζεται ότι έφτασαν στο σημείο, την Πέμπτη, να αποκλείσουν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο που στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στα της συνεδρίασης, τα μέλη του πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσουν διαδικαστικά θέματα μία ημέρα πριν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Το χρονοδιάγραμμα της Συνδιάσκεψης θα τεθεί επί τάπητος, η τήρηση του καταστατικού, αλλά επίσης θα συζητηθεί και η μέχρι τώρα οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών, οι οποίες είχε προγραμματισμένες για την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα η προσπάθεια που γίνεται είναι να συσπειρωθούν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, ώστε να προσέλθουν στις εκλογές. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί οικονομική δυσπραγία στις τοπικές οργανώσεις, ενώ βουλευτές και στελέχη από όλη την Ελλάδα συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες δείχνουν να αποδίδουν και απ’ όλη την Ελλάδα αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Λίγο πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου βρέθηκαν οι εφτά λοχαγοί του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Μπεγλίτης. Με δήλωσή του ο Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε εχθές ότι παραιτείται από τη θέση του στο ΠΑΣΟΚ και ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προεδρία του κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία των βουλευτών που άνηκαν στο στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζονται υπέρ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος συγκεντρώνει πια σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας στο πλευρό του.

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές οι εξελίξεις στην Ιπποκράτους θα είναι ραγδαίες. Το κόμμα θα οδηγηθεί σε επανίδρυση, ενώ θα γίνει και ο σχετικός οικονομικός απολογισμός της περιόδου Παπανδρέου.

(protothema.gr)